Yüksekte Çalışma Eğitimi Kaç Saattir?

Yüksekte Çalışma Eğitimi Kaç Saattir?

AnasayfaBlogYüksekte Çalışma Eğitimi Kaç Saattir?

Yüksekte çalışma eğitimi süresi, eğitim programının kapsamına göre farklılık gösterir. Yüksekte çalışma eğitimi ise işyerlerinin ihtiyaçlarına göre farklı şekillerde verilebilir. Yüksekte çalışma eğitimini minimum 8 saat sürer. Yüksekte çalışma eğitimine katılım sağlanması zorunludur. Katılımcının eğitim sonrasında sertifika alabilmesi ve eğitimi tekrarlamak zorunda kalmaması için eğitime katılım sağladıktan sonra yapılacak olan sınavdan da 70 puan ve üzeri alması gereklidir. Yüksekte çalışma eğitiminin süresi, eğitim sonrasında alınacak olan sertifikanın üzerinde de yer alır. 

Yüksekte Çalışma Eğitimi Ne Kadar Sürer? 

Yüksekte çalışma temel eğitiminin süresi, 8 saattir. 1 gün süren bir eğitimdir. Öğleden önce 4 saat ve öğleden sonra 4 saat olacak şekilde verilir. Eğitimin ilk 4 saati teorik eğitime ayrılır ve sonraki 4 saatlik sürecinde de uygulamalı eğitim verilir. Uygulamalı eğitimde kullanılacak olan ekipmanlar ise eğitimin alındığı kurs tarafından temin edilir. Katılımcıların yüksekte yapacakları çalışmaları güvenli şekilde tamamlayabilmeleri için gerekli olan metotlar konusunda bilgilenmeleri sağlanır. 

İleri Seviye Yüksekte Çalışma Eğitimi Kaç Saattir? 

Yüksekte çalışma ileri seviye eğitiminin süresi, 16 saattir. Eğitim 2 günde verilir. Yüksek riskli çalışma ortamlarında bulunacak olanlar için uygun bir eğitimdir. Hem teorik hem uygulamalı şekilde eğitim verilir. Eğitimin ilk günü teorik olurken ikinci günü uygulamalıdır. Tehlike sınıfı gözetilmeksizin personelinin işyerinin ihtiyaçları doğrultusunda hazırlanmış eğitim planı ile eğitim verilir. 

IRATA/SPRAT Yüksekte Çalışma Eğitimleri Kaç Saat Sürer? 

IRATA/SPRAT yüksekte çalışma eğitimi süresi; 4-6 gündür. Eğitimin son günü sınav için ayrılır. İple erişim teknisyeni olmak isteyenlerin uzmanlardan alabilecekleri bir eğitimdir. Genel iş güvenliği konularından daha farklı bir içeriğe sahiptir. Katılımcı eğitim sonrasında ip üzerinde birçok manevrayı güvenli şekilde gerçekleştirebilir hale gelir. Ayrıca ip üzerinde kalmış olan bir kazazedeyi nasıl kurtarması gerektiğini de bu eğitim ile beraber öğrenir. IRATA için 3, SPRAT için 2 farklı yüksekte çalışma eğitimi seviyesi vardır. 

Yüksekte Çalışma Eğitimi İçeriği Nasıldır? 

Yüksekte çalışma eğitimi kapsamı aşağıdaki gibidir: Yüksekte çalışma ile ilgili tanımlar eğitimin teorik bölümünde anlatılır. Yüksekte çalışmanın yasal dayanaklarından bahsedilir. Düşme durdurma sistemleri hakkında bilgi verilir. Ankrajlama yani emniyet alma kuralları anlatılır. Kişisel koruyucu donanımlar ve toplu korunma uygulamaları öğretilir. Kişisel koruyucu donanımların kontrol ve bakımlarının nasıl yapılacağı gösterilir. Merdiven, iskele ve platformlarda güvenli çalışma uygulamalarının nasıl olması gerektiğinden bahsedilir. Sık kullanılan düğüm çeşitleri uygulamalı olarak gösterilir. Askıda kalma şoku ve süresi konusunda bilgi verilir. Askıda kalan kişinin kurtarılma yolları anlatılır. 

Yüksekte Çalışma Eğitimi Ne Kadar Süre Geçerliliğini Korur? 

Yüksekte çalışma eğitiminin geçerlilik süresi, 2 senedir. Zaman içerisinde yüksekte çalışma eğitimi esnasında kullanılacak olan ekipmanların ve teknolojilerin değişmesi ile beraber, tekrar eğitim alınması gerekir. 

Eğitimler

Faydalı Bilgiler

yüksekte çalışma eğitiminin mevzuattaki yeri

Yüksekte Çalışma Eğitiminin Mevzuattaki Yeri

Yüksekte çalışma eğitiminin mevzuattaki yeri aşağıdaki kanun ve yönetmeliklerdir: 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu’nda yüksekte...
askı travması nedir

Askı Travması Nedir, Belirtileri Nelerdir?

Emniyet kemeri ile çalışma esnasında yaşanacak düşme durumunda meydana gelen, askı senkopal vakası, ortostatik intolerans...
yüksekte güvenli çalışma eğitimi için edevlet onayı

Yüksekte Güvenli Çalışma Eğitimi İçin E-Devlet Onayı

Yüksekte güvenli çalışma eğitimine yönelik E-devlet onayı, bir kurumun devlet nezdinde bu hizmeti aldığını...
işaretçi sapancı eğitimi nedir

İşaretçi ve Sapancı Eğitimi Nedir?

İşaretçi sapancı eğitimi, iş makinalarının doğru ve güvenli şekilde kullanılabilmesi için verilen bir eğitimdir....
karabinalar ve kullanım alanları

Karabinalar ve Kullanım Alanları

Yüksekte yapılan çalışmalarda karabinalar oldukça önemlidir. Karabinanın açılma veya kırılma riskini en aza indirmek...

Başvuru Formu